Dünya’nın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Bir Ağrılı

Ağrılı Bilim Adamı dünyanın en iyileri arasında yer aldı.

Dünya’nın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Bir Ağrılı

Stanford Üniversitesi’nden John P.A. Ioannidis tarafından gerçekleştirilen ve Elsevier tarafından yayımlanan “August 2024 data-update for "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators" (Standartlaştırılmış alıntı göstergelerinin bilim genelinde güncellenmiş yazar veritabanları Ağustos 2024 verisi) başlıklı çalışma yayınlandı. 2023 alıntı yılına göre, ilk yüzde 2’lik dilimde bulunan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesi, "kariyer boyu etki" ve "yıllık etki" olarak iki kategoride hazırlandı.

22 anabilim dalı ile 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanlarının yer aldığı listede “nitelikli yayın sayısı”, “yayınlara yapılan atıflar”, “h-indeksi”, “hm-indeksi” gibi göstergeler dikkate alındı. Buna göre İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesi hemşerimiz Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan “ Yıllık Etki Bazlı Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”ne adını yazdırdı.

Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan Kimdir ?

1969 yılından Ağrı'da doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini Ağrı'da tamamladı. 1992 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi.

1999 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden iktisat doktoru ünvanını alarak aynı yıl Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atanmıştır.

Halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünde öğretim üyesi olup, lisans ve lisans üstü düzeyde makro iktisat, iktisat politikası ve Türkiye ekonomisi dersleri vermektedir.
Bildiği yabancı dil,ingilizcedir.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kadir aydin
Kadir aydin - 2 hafta Önce

Basarilar

SIRADAKİ HABER