Bugün sabah saat 05:00 sularında evinden ayrılan 29 yaşındaki genci arama çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Edinilen bilgilere göre Ağrı’nın Patnos İlçesi Özdemir Köyünde ikamet eden 29 yaşında ki İlhan Peker sabahın ilk ışıkları ile birlikte üstüne cep telefonu ve kimliğini almadan evden ayrıldı.Öğlen saatlerine kadar kendisinden haber alınamayan İlhan Peker’in hayatından endişe eden yakınları kayıp başvurusunda bulundu.
112 ye yapılan ihbarın ardından harekete geçen Jandarma Umke ve AFAD ekipleri öğleden sonra köy ve çevresinde arama kurtarma çalışmalarına başladı.
Henüz sonuç alınamayan arama çalışmalarının kötü hava koşullarına rağmen sabaha kadar sürdürüleceği bilgisi edinildi.
Jandarma ,UMKE ve AFAD Ekiplerinin dron destekli aramalarını kırsal alanlarda yoğunlaştırdı.
Köylülerinde katıldığı arama çalışmalarında köy ve çevresinde aranmayan bölge bırakılmadı. Kayıp İlhan Peker’in olabileceği tüm alanlar köylülerin rehberliğinde kurtarma ekipleri tarafından taranmaya devam ediyor.
Kayıp İlhan Peker’in köy çevresinde olduğu tahmini üzerine çalışmaların tamamen kırsal alanda sürdürüldüğü belirtilirken kayıp şahsı gören yada bilenlerin en yakın güvenlik güçlerine haber vermesi içinde sosyal medya hesaplarından yapılan çağrılar sürdürülüyor.