Kategoriler

Ağrı04Haber

Şampiyon Engel Tanımıyor

Bir başarı hikayesinin trajedisini ve bu trajediden hayat küsmüş bir birey olarak devam etmeyen,bunu azimle ve yüksek kararlılıkla başarıya taşıyan bu kardeşimizin hayat hikayesini sizlerle paylaşmak istiyorum..

Merhaba sevgili okurlarım..

Sizlerle biraz Hasbihal etmek ve asıl engelin zihnimizde olduğunu anlatmak adına bu satırları kaleme alıyorum.

Geçtiğimiz günlerde Ağrı Kültür Eğitim Turizm Gençlik Derneği(Aket) ailesi olarak İranda düzenlenen Tekerlekli Sandalye Bedensel Engelliler Dünya Şampiyonasında Dünya Dördüncüsü olan Milli sporcumuz Halit Durak’ı ziyaret ederek,hem sohbet ettik hem de başarısından ötürü takdir ettik.

Bir başarı hikayesinin trajedisini ve bu trajediden hayat küsmüş bir birey olarak devam etmeyen,bunu azimle ve yüksek kararlılıkla başarıya taşıyan bu kardeşimizin hayat hikayesini sizlerle paylaşmak istiyorum..

İnşaattan düştükten sonra yüzde seksen sekiz bedensel engelli kalan tam hayata küsmüşken sosyal medyada Çetin Demir hocasının,bedensel engelli sporculara sahip çıktığını ve bu tarz sporcuları yarışmalara hazırladığını gören Halit Durak kardeşimiz gönlünde umudu diri tutarak,Bursa’nın İznik ilçesinden yola koyulur ve Çetin hocasıyla tanışmaya karar verir.

Hocasıyla tanıştıktan sonra,hemen antrenmanlara başlar. Hocası seni şampiyon yapacağım sözünü verir. Bu sözün kendisinde yaratmış olduğu motivasyon ile Halit Durak kardeşimiz azmini daha diri tutar ve başarılı olabileceğine dair inancı her geçen gün artmaya başlar.. Çünkü hocasının gözlerinde,kendisine karşı olan inanç ateşini fazlasıyla görür ve hisseder..

16 ay içerisinde başarıdan başarıya koşmaya başlar. İlk yarışmasına İzmir ilinde katılır ve Türkiye ikincisi olur. Daha sonra İstanbul Pendik’te düzenlenen şampiyonada Türkiye Birincisi olur.

Bu başarılarını kapıları onu artık milli bir sporcu yapmıştır. Artık Avrupa arenasına davet edilir. İspanya’da katılmış olduğu yarışmada dördüncü olur.

Başarı çıtasını her geçen gün yükselten Halit Durak ve milli bayrağı Avrupa’da göndere çekerek hem ülkemize,hem de Ağrı iline sayısız sevinç yaşatmıştır.

Aile sosyal politikalar adına yarışan Halit kardeşimiz bu süreçte,kendisine destek olan Ağrı Valimize,İl Gençlik ve Spor Müdürüne,Yatırım Hizmetler Şube Müdürüne ve Alile Sosyal Politikalar başkanına minnetlerini belirterek,destek verenlere teşekkür edip vefalı bir insan olduğunu da gösteriyor.

Ben de buradan Ağrılı iş adamlarımıza,siyasilerimize,kanaat önderlerimize,sporun paydaşlarına sporu ve şehrini seven insanlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum.

Antrenman yapmak için her gün yaşadığı köyden Ağrı’ya gelebilmek için 12 kilometre yol tepen kardeşimize sahip çıkalım.

Unutmayalım ki,bu azim ve başarı aynı kaderi yaşayan sporcularımıza büyük bir umut ve idol olabilir. Halit Abileri kendilerine umut ışığını yeniden ateşleyebilir.

Evet Halit Kardeşim,seni ve bu zorlu süreçte sana umut elini uzatan Çetin Demir hocana Aket Gençlik derneği olarak teşekkür ederiz.

Azimli olmanız,sporun kurtarıcı kimliğini ortaya koymanız çok saygı duyulası bir durum.

Hadi bakalım Ağrı Halkı,Şampiyona hep beraber destek verelim. 

Hep beraber Şampiyonun başarılarında sevincimizi dile getirelim.

Ne dersiniz,yapabilir miyiz ?

Bence yaparız.

Seninleyiz Şampiyon..

Bir sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle..

Yorumlar

Çağlayan Bilici 7 Gün Önce

Bu kardeşimize azminden ötürü teşekkür ederiz. Yazıyı kaleme alan arkadaştan Allah razı olsun

Candan GOKCE 7 Gün Önce

Gençlerin ilham alacağı çok güzel bir hikaye kendisini tebrik ediyorum inşAllah başarıları daim olur yazarimizin da dediği gibi değerli iş insanlarinin da destek vermesini temmeni ediyoruz.

Adem 6 Gün Önce

Sayın yazar birde gençlik spor il müdürlüğünde hakları çiğnenen personeli yazarmısın.

Daha Fazla Haber
AĞRI
401 Kez Görüntülendi.
Halef Keklik'in Acı Günü
GÜNDEM
986 Kez Görüntülendi.
Kilis'i Havan Topuyla Vurdular
AĞRI
1331 Kez Görüntülendi.
Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ekber Değerli
AĞRI
4958 Kez Görüntülendi.
Ağrı Belediyesi Sezon Finalini Fırat Mahallesinde Yapıyor
AĞRI
2746 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Trafik Kazası 1 Ölü 9 Yaralı
AĞRI
2276 Kez Görüntülendi.
Bugün Ağrı da Nöbetçi Eczaneler 13 Ekim 2024
AĞRI
4286 Kez Görüntülendi.
Hatay’da öldürülen işçilerin cenazeleri Ağrıya gönderiliyor
AĞRI
6105 Kez Görüntülendi.
Diyarbakır, Ağrı Kavgasında 3 Ağrılı İşçi Öldürüldü
AĞRI
3850 Kez Görüntülendi.
Ağrı'ya Giriş Çıkışlar Yasaklandı
AĞRI
518 Kez Görüntülendi.
Şampiyon Engel Tanımıyor