Kategoriler

Ağrı04Haber

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açıldı

Karabulut Ailesinin iddiaları üzerine savcılık kararı ile Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı.Mezarda kefen bulunamadı

Türkiye'yi 2009 yılında sarsan Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu, yargılandığı süreçte 7 ay boyunca saklanmış ve avukatı Aytekin Kaya ile birlikte 17 Eylül 2009 günü Bahçelievler polis merkezine giderek teslim olmuştu.

Yargılama sonucunda Garipoğlu, 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Katil zanlısı cezaevine girdikten kısa bir süre sonra 10 Ekim 2014 tarihinde Silivri Cezaevi'nde intihar etti. Garipoğlu'nun ölümü, Karabulut ailesi tarafından şüpheli bulundu. Bu kapsamda Süreyya Karabulut, yıllarca fethi kabir işleminin yapılması için mahkemeye başvurdu.

Yaklaşık bir saatlik bir çalışmanın ardından ceset, mezardan çıkarıldı ve tabuta konuldu.

Havadan görüntü alınmasının engellenmesi için drone savar getirildi.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, açılan mezar hakkında bilgiler verdi

Epözdemir şöyle konuştu:

Suyun mezarlığın içerisini doldurmadığı ve su nedeniyle cesedin fosilleşme işleminin başlamadığını çok net bir şekilde gördük.

İki tabaka vardı. İlk tabakada hiçbir şey yoktu, ikinci tabakada da kefen bekliyorduk, kefen ve bez yoktu. Toprağın üzerinde dağınık şekilde kemikler ve kafatası vardı. Tutanağa da geçti kefen ve bezin olmadığı. Adli Tıp uzmanları yazdılar. Toprağın üzerinde dağınık bir şekilde duran kemikler ve kafatası vardı sadece, ceset bütünlüğü ise yoktu.

Bu birkaç alternatifi bize verebilir. 10 sene içinde kaybolmuş ya da aşınmış olabilir mi ? O bana çok rasyonel gelmiyor. Sonradan kemiklerin bırakılma itimali kefenin olmadığı yerde çok kuvvetli bir ihtimal olarak karsşımızda duruyor. O beni ziyadesiyle rahatsız etti. 2014 yılında defin işlemi sırasında da kayıt alınmamış. Biz de otopsiye girmedik yasal hakkımız da yok

Kimlik tespitiyle ilgili talimat yazılmıştı. Kimlik tespiti ise yapılamadı. Sadece avukatları hazır bulundu. Mutlaka kimlik tespiti için ölenin yakınlarının hazır bulunması gerekiyordu. Steril bir beze konularak Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Özellikle dişler incelenecek. Biz geçmişte alınan örnekler üzerinden değil Garipoğlu ailesi erkeklerinden alınacak örneklerle yapılmasını talep ettik. Güncel DNA örnekleriyle incelenmesini özellikle istedik."

Yorumlar

Daha Fazla Haber
AĞRI
13 Kez Görüntülendi.
Bugün Ağrı da Nöbetçi Eczaneler 5 Ekim 2024
AĞRI
135 Kez Görüntülendi.
Aket Derneğin’den Milli Sporcuya Ziyaret
AĞRI
209 Kez Görüntülendi.
Nusret Demirkol Hayatını Kaybetti
GÜNDEM
596 Kez Görüntülendi.
Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açıldı
AĞRI
1064 Kez Görüntülendi.
Şehit Burak Geniş'in Naaşı Memleketine Uğurlandı
AĞRI
1153 Kez Görüntülendi.
AKP Ağrı Merkez İlçe Başkanı M.Sıddık Aldemir Oldu
AĞRI
1082 Kez Görüntülendi.
Bir Kurumu Ortaklaşa Batırdılar…
AĞRI
1760 Kez Görüntülendi.
Cemil Tatlı Hayatını Kaybetti
AĞRI
417 Kez Görüntülendi.
DASKEF Başkanı Kenan Çetin Ehliyetini Yenilemeyenlerİ Uyardı
AĞRI
342 Kez Görüntülendi.
Ağrı’nın Otopark Çilesi