Kategoriler

Ağrı04Haber

Ağrı'da Ebeveynler Artık Daha Rahat

Her Çocuk mucizedir sloganı ile hizmet hayatına başlayan Özel Ay Işığı Anaokulu resmen açıldı...

Ay Işığı Anaokulu kurucu ortakları Hatip Kaya ve Ferhat İldeniz yaptıkları açıklamada Anaokul eğitiminin küçük çocukların gelişimine değinerek çocukların iletişim ve bağ kurma ve empati güçlenmesi açısından önemli olduğunu belirterek şunlara değindi; "Anaokulumuzda öğrenmeyi kalıcı hale getirmek için merak uyandırma, oyunlarla öğrenme, deneyimleme, geri bildirim alma ve tekrar ettirme gibi metotlar uygulanmaktadır. Tüm duyu organları harekete geçirilerek aktif olarak kısa süreli hafıza ve uzun süreli hafıza arasında sağlam bir bağ kurulur.
Biz modelimizi Milli Eğitim Bakanlığı müfredat ve kazanımları merkezine oturtmuş olup Okul Öncesi Eğitim Programının yanı sıra aktif öğrenme, değerler eğitimi, modern eğitim yaklaşımlarından yararlanmakta; çağdaş öğrenme yöntemlerine entegre ederek bir eğitim programı uygulamaktayız. Bu program, çocukların yaparak yaşayarak zengin öğrenme deneyimleri aracılığıyla sağlıklı büyümelerini; motor, sosyal ve duygusal, dil ve bilişsel gelişim alanlarında gelişimlerinin en üst düzeye ulaşmalarını, öz bakım becerilerini kazanmalarını, sorumluluk almalarını ve ilkokula hazırlanmalarını sağlamak amacı ile geliştirilmiştir. Her çocuğun potansiyelinin en üst seviyeye çıkabilmesi için öğrenme aktiviteleri planlanmıştır. Eğitim programımızın başlangıç noktası oyundur. Çocuklar oyunda öğrenmeyi öğrenir, kendini tanır, yaşamın gerekliliklerini kavrar, kendine güvenmeyi başarır. Sanat, müzik, matematik, fen, doğa, drama, okuma-yazmaya hazırlık etkinliklerini çocukların çok yönlü gelişimini sağlamak adına bütünleştirilmiş olarak uygularız. Programın temellerini çoklu zekâ kuramı ve içselleştirilmiş öğrenmeye dayandırırız. Anaokulu eğitim programı Anaokulunda ‘Her Çocuk Özeldir.’ ilkesiyle günlük yaşam becerilerine uygun materyaller hazırlanmış eğitim ortamlarımızda gerçekleştirilir.
Anaokulumuz Waldorf, Montesorri gibi eğitim modellerini eklektik bir şekilde harmanlamakta ve bu yönde materyallerle bunu zenginleştirmektedir."dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
AĞRI
390 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Ebeveynler Artık Daha Rahat
GÜNDEM
2116 Kez Görüntülendi.
Kübra Aykut 5. Kattan Düşerek Öldü
AĞRI
3522 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Kafası Traktör Hidroliğine Sıkışan Köylü Hayatını Kaybetti
AĞRI
1329 Kez Görüntülendi.
Gazeteci Gürkan Güneş’in mutlu günü
AĞRI
3289 Kez Görüntülendi.
Ağrı Eski Belediye Başkanı Savcı Sayan Harekete Geçti
AĞRI
165 Kez Görüntülendi.
Bugün Ağrı da Nöbetçi Eczaneler 21 Eylül 2024
AĞRI
519 Kez Görüntülendi.
AĞRI İHH’DAN 450 ÖĞRENCİYE EĞİTİM DESTEĞİ
AĞRI
2279 Kez Görüntülendi.
AK Parti Ağrı İl Başkanlığına Dt.İlhami Yıldız Atandı
AĞRI
2328 Kez Görüntülendi.
Bugün Ağrı da Nöbetçi Eczaneler 20 Eylül 2024
GÜNDEM
5795 Kez Görüntülendi.
Müftü Arabasında Bir Kadınla Yarı Çıplak Halde Yakalandı