Ağrı’da KML Hastası bir kadın bir çok kez ilgili yerlere başvurmasına rağmen çözüm bulamayınca çareyi durumu bizimle paylaşmakta buldu. Haber merkezimize şikayetini dile getiren Yurdan Yüce artık ne maddi nede manevi olarak bu külfeti karşılayacak gücümüz kalmadı dedi.
KML hastası olduğu için sürekli kan tahlili vermek zorunda olan ve ekipman yetersizliği nedeni ile Ağrı’da yapılmayan test nedeni ile sürekli Erzurum’a gitmek zorunda kalan Yurdan Yüce artık madden ve manen bu süreci kaldıracak gücü olmadığını söyleyerek yetkililere çağrıda bulundu.
Yüce’nin bu talebinin geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı ile fotoğraf paylaşan AKP Ağrı İl Başkanınında ilgi alanına gireceğini ümit ediyor konunun takipçisi olacağımızı da bildirmek istiyoruz. Şimdi sıra sizde sayın yetkililer…
İşte Yurdan Yüce’nin bize ulaşan ilk mesajını tek kelimesine dokunmadan paylaşıyoruz;
''Ben Ağrı ilinin diyadin ilçesinin köyünde ikamet etmekteyim. Bir yıla aşkındır KML tanısı konulmuş ve tedavisini görmekteyim. Hastalığın seyrini tespit etmek için aylık genetik testler yapılıyor. Gerekli olan testler Ağrı eğitim ve araştırma hastanesinde cihaz yetersizliğinden dolayı yapılmadığı için her ay Erzurum Atatürk üniversitesi hastanesine müracaat etmek durumunda kalıyorum. Maddi manevi külfet olan bu sürecin hafifletilmesi amacıyla Ağrı eğitim ve araştırma hastanesine defalarca kez başvurduk. Malesef başvurularımız olumsuz değerlendirildi. Hastane yönetimi tarafından sert bir dille geri çevrildik. Gerekli olan ortamın hazırlanması için sesimizi duyurmanızı rica ediyoruz.''
KML Hastalığı Nedir ?
Kronik miyeloid lösemi (KML), vücudun kanserli akyuvarlar ürettiği bir kan ve kemik iliği kanseridir. Progresyonu yıllar süren, nispeten yavaş ilerleyen bir kanserdir. KML’li bir insanda çok sayıda anormal akyuvar bulunmaktadır. Çoğu hastaya KML tanısı erken kronik evrede koyulur ve çoğu daha ileri faza progresyon göstermeksizin birkaç yıl boyunca kronik fazda kalır.