Kategoriler

Ağrı04Haber

A.İ.Ç.Ü Başına Buyruk Rektöre Kurban Ediliyor

Türkiye de bürokratik çeteleşmenin en bariz örneğini sergileyen ve suç örgütü gibi çalışan Karabulut Çetesi her gün başka bir usulsüzlükle gündem olmaya devam ediyor.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğüne atandığı günden bugüne dek sansasyonel uygulamaları ile gündem olan Abdulhalik Karabulut sayıştay raporlarından da anlaşılacağı üzere bir çok usulsüzlük ve yolsuzluğa imza attı. 

2017 yılında göreve geldikten sonra Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi kadrosunda bir çok akademisyen bulunmasına rağmen 2018 yılında  Rektör , Erzurum Atatürk Üniversitesi Kadrosunda bulunan Prof. Dr. Önder Şimşek’i 13/b li olarak  görevlendirme ile A.İ.Ç. Üniversitesi Rektör Yardımcılığına  atamıştır. 

Bu usulsüz atama ile A.İ.Ç.Ü akademik personelini rencide etmekle yetinmeyen Karabulut aynı usulsüz görevlendirmeyi defaatle tekrarlamaktan da geri kalmamıştır. 

Üniversiteyi çiftliği gibi yönetmeye devam eden Rektör Karabulut’un bu yöntemle A.İ.Ç. Üniversitesini  yolluk ödemeleri ile ne kadar zarara uğrattığı da net olarak bilinmemektedir. 

Yakın cevresine AKP iktidarının sona yaklaştığını vurgulayan Rektör Karabulut’un  bu sebeple yeni usulsüz alımlara imza atmak üzere bir takım girişimlerde bulunduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor. 

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde bir hafta içinde biri dekan olmak üzere 2 akademisyenin görevlerinden istifa etmesi ve farklı bir kurumdan istenen personelin göreve başlamaması da yolsuzluk ve usulsüzlükleri destekler nitelikte bir eylem olarak göze çarpıyor. 

Rektör Karabulut’un akçeli işlere ilişkin sayıştay raporunda işaret edilen 28 dosyaya ilişkin şu ana kadar hiçbir işlem yapılmaması dikkatlerden kaçmıyor. 

Yüksek Öğretim Kurulunun belirlediği yeönetmeliklere aykırı hareket eden ve Sayıştay Raporu ile bir çok usulsüzlüğü gözler önüne serilmiş olan başına buyruk Rektör Karabulut’a ilişkin YÖK ve Cumhuriyet savcılarının daha ne kadar müsamaha göstereceği de merakla bekleniyor. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
AĞRI
1851 Kez Görüntülendi.
Ağrı Belediyesi'ne Kayyım Atanacak mı ?
AĞRI
2246 Kez Görüntülendi.
Vahap Ergül Hayatını Kaybetti
AĞRI
5052 Kez Görüntülendi.
YATAĞINDA ÖLÜ BULUNDU.
AĞRI
1762 Kez Görüntülendi.
ÜNİVERSİTE'DE GÜNLER SÜREN HIRSIZLIK !
AĞRI
928 Kez Görüntülendi.
Ağrı Valiliği Voleybol Turnuvasını Duyurdu
AĞRI
4316 Kez Görüntülendi.
Ağrılı Genç Motor Kazasında Hayatını Kaybetti
AĞRI
1828 Kez Görüntülendi.
Ak Parti Ağrı İl Başkanı İlhami Yıldız Basınla Buluştu
AĞRI
2008 Kez Görüntülendi.
Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü'ne Doç.Dr. Esra Beşer Atandı
AĞRI
1783 Kez Görüntülendi.
Kaya Ailesinden Teşekkür Mesajı
AĞRI
2082 Kez Görüntülendi.
Helix İşitme Cihazları Ağrı Bayii Hizmete Açıldı