DEVA Partisi Ağustos Ayı raporu şu şekilde;
Düzenli olarak her ay yerelde yapılan ve yapılmayanlar ile ilgili açıklama ve değerlendirme yapmakta olduğumuz hususların ağustos ayı için önemli değerlendirmeler ile konulara açıklık getirmek arzusundayız.
Öncelikle yerel yönetim anlayışı olmayan sadece makyaj ve reklam üzerine yürütülen bir yönetimin olduğunu artık tüm halk ve hemşerimiz anlamıştır.
Derdi Ağrı ve Ağrı halkı olmayan bir belediye başkanı ve iktidar mensuplarının yapmadıkları ve geçen süre zarfında kayıp 3 yılın olduğu açıktır.
Görkemli bir şova dönüştürerek kurdukları asfalt plenti sistemi ihtiyaçtan öte bilinçsizce ve tekniğe uygun olmayan çalışma yöntemlerle göz boyama anlayışı ile yürütülmektedir. Altyapı ihtiyacı giderilmeden yapılan asfaltın geçici olduğu ve yollar nitelik kazandırmayacağı aşikardır. Daha bir yıl önce beton yollar yapacağız diye yapılan yollar bugün sökülüp asfalt yapılacak. Halbuki beton yolun bozulma süre 30 yıl ve üstü iken böyle bir yaklaşım iş bilmediklerini ve yapılanların önemli bir kaynak harcaması dan öteye gidememiştir.
Her defasında sosyal medya belediyeciliği ile insanlara algı yaratma çabasında olsalar dahi ancak memleketi görmeyen hiç bilmeyenler için oluşturulan bir algıdır. Şehrin içinde yaşayan gören her Ağrılı artık umudunu bu yönetimden kesmiştir. Sadece reklam ile algı geçicidir ve halk nazarında bir şey ifade etmemektedir.
Sağlık, eğitim, ekonomi ve daha birçok alanda ülkenin en son sıralarında olması mevcut iktidarı ve yönetimi bir arayışa götürmediği gibi; yapılanlara kör ve sağır oldukları da açıkça görülmektedir. 19 yıllık iktidarlık dönemde Ağrı il olarak kayıpları oynamıştır.
Ağrının temel anlamda ciddi bir yatırımlara ihtiyacı olduğundan şehrin temelden ele alınması gerekmektedir. Örneğin yapılacak yolların asfalt yapılmadan önce yağmursuyu, atık su ve içme suyu ihtiyaçları ile birlikte ele alınması gerekir. 50 km asfalt yapacağınıza 20 km ama layıkıyla, tekniğiyle yapılacak yol ve yatırım Ağrı’ya uzun süreli yatırım olacaktır.
Her yolun asfalt olamayacağı, kimi yolların farklı imalatlar ile ele alınması gerektiği ise teknik bir husustur. Ama anlaşılan o ki işin içinde en son teknik hususlar dikkate alınmaktadır. Bırakın yolların asfaltlanmasını kaldırımları dahi asfalt yapan bir yerel yönetimle karşılaşmaktayız.
Ağrı’nın ve halkın ihtiyacının en temel başlıkları şu konulara acil çözüm geliştirecek bir yönetim ve anlayış hâkim olmalıdır.
• Kamu kurumlarının işlevselliğinin arttırılması
• Tarım ve hayvancılık politikasının yöreye ve halka uygun olarak yeniden düzenlenmesi
• Planlama eksikliği ile İl ve ilçe merkezlerinin bir düzene kavuşturulması, uzun süreli planlama yapılması
• Altyapı eksikliklerinin acil çözülmesi
• Sağlık alanında tümden revize bir yaklaşım ile yeniden inşa edilmesi, ihtiyaçlara kalıcı çözümler getirilmesi
• Eğitim sektörünün öncelikler arasına alınması ve nitelikli bir seviyeye gelmesi için yeniden bir düzen oluşturulması
• Kişi odaklı yarar dışında toplumsal anlamda yatırımları önünün açılması
• Ayrıcalıklı bir düzen ile ekonomik katma değer katacak alanlara öncelik verilmesi
• Sosyal ve kültürel ihtiyaçların karşılanacağı alanların temin edilmesi ve turizm alanında işlevselliğinin arttırılması
• Gürbulak sınır kapısının etkin ve verimli kullanılmasının sağlanması
• Üretim ekonomisine öncelik verilmesi ve üretimin desteklenmesi
• Sanayi ve üretim alanların şehirden bağımsız alanlara yönlendirilmesi ve yeniden planlanması, uzun süreli çözümler getirilmesi
• Özellikle köy hayatını kolaylaşması için ulaşım, eğitim, sağlık ve yol ihtiyaçlarının modernize edilmesi
• Yerel yönetimler bakımında teknolojik gelişmeler ile birlikte yerinde çözümcü bir sistemin oluşturulması
• Tüm il için adeta bir otomasyon sisteminin kurulması ve etkin kullanılması
adem 3 Yıl Önce
Allah aşkına şu dolmus sorununada bir el atın eskileri arar olduk