Hdp Ağrı Milletvekili Taşdemir Ağrı da günlerdir devam eden Ağrı Spor'un ligden çekilmesi gündemini meclise taşıdı.Taşdemir TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde Ağrı Spor'a destek olunmamasını sordu tesisleşme ve Lütfü Yiğenoğlu Stadyumunun zemin değişikliğinin neden geç yapıldığını sordu.
Taşdemir'in basınla paylaştığı önerge şu şekilde
Köklü bir geçmişe sahip olan ve geçtiğimiz yıl Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon olan Ağrı Spor Kulübü, yeterli mali desteğe sahip olamadığından dolayı maddi yükün altından kalkamamış ve ligten çekilme kararı almak zorunda kalmıştır. 10 bin taraftarı olan Ağrı Spor Kulübü, futbol takımını dağıtma ve kendini fes etme noktasına kadar gelmiştir.
Konuyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığına soru önergesi verdik.
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
Aşağıdaki sorularımın Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu tarafından Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.
Dirayet Dilan Taşdemir
Ağrı Milletvekili
Futbol liginde üst sıralarda yer alan büyük futbol kulüpleri sponsorluk, yayıncı kuruluş, gişe gelirleri ve ticari ürünlerin satışı gibi birçok gelir kalemine sahip olup bir tür ‘servet’ biriktirme noktasında iken amatör spor kulüpleri çok ciddi maddi zorluklarla boğuşmaktadır.
Bu spor kulüplerinden biri de Ağrı ilimizin spor kulübüdür. Geçtiğimiz yıl Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon olan Ağrı Spor Kulübü, yeterli mali desteğe sahip olamadığından dolayı maddi yükün altından kalkamamış ve ligten çekilme kararı almak zorunda kalmıştır.
Ağrı’da mevcut Vali Lütfü Yiğenoğlu stadyumunun zemininin değiştirilerek sentetik sahaya dönüştürülmesi çalışmaları lige ara verildiği zamanda yapılmayarak takım zor durumda bırakılmıştır. Stadyum zemin çalışması olduğu için bilet gelirlerinden mahrum kalma, spor kulüplerine aktarılması gereken maddi desteğin düzenli bir şeklide aktarılmaması, maddi imkânsızlıklar nedeniyle kendine ait bir tesisinin olmaması gibi birçok nedenden dolayı 10 bin taraftarı olan Ağrı Spor Kulübü, futbol takımını dağıtma ve kendini fes etme noktasına kadar gelmiştir.
Bu bağlamda;
1- Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2010-2018 yılları arasında amatör spor faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla spor kulüplerine yaptığı maddi desteğin miktarı ne kadardır, bunların spor kulüplerine göre dağılımı nedir?
2- Ağrı Spor Kulübü’nün spor faaliyetlerini devam ettirebilmesi için gereken maddi desteğin düzenli bir şekilde sunulmamasının gerekçesi nedir?
3- Ağrı Spor Kulübünün başta borç yükü ve maddi sıkıntılar olmak üzere yaşadığı sorunların giderilmesi yönünde bir girişimiz olacak mıdır?
4- Bütün dünyada stadyumlarda çim saha kullanılmasına ağırlık verilirken Ağrı ilimizde stadyum zemininin değiştirilerek sentetik sahaya dönüştürülmesine ve bu çalışmanın lige ara verildiği zamanda yapılmamasına dair bir girişimiz olacak mıdır?
Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2018, 20:01