Hayati Demir Üretime Başladı ve Çağrıda Bulundu ''Kentimizi bir sanayi şehrine dönüştürebiliriz''

Yüzde seksenini kadın çalışanlardan oluşan ve 120 kişilik istihdam sağlayan fabrikanın üretime başlamasının ardından Sanayici İş Adamı Hayati Demir hemşerilerine çağrıda bulundu.

Hayati Demir Üretime Başladı ve Çağrıda Bulundu ''Kentimizi bir sanayi şehrine dönüştürebiliriz''

Doğubayazıt’ı bir sanayi kenti yapmak hayaliyle çıktığı yolda uzun süre bürokratik engellerin aşılması mücadelesini veren Sanayici İş Adamı Hayati Demir ilçenin en önemli istihdam oluşturan isimlerinden biri haline geldi.

2020 yılında bürokratik engellerin aşılması durumunda Doğubayazıt’a yoğun istihdam oluşturacak bir fabrikanın temelini atmak için girişimlerde bulunan ve bugün Ağrı’nın Doğubayazıt İlçeinde herhangi bir destek kullanmadan tamamen kendi özvarlıkları ile 120 kişiye istihdam sağlayan Hayati Demir bölgenin cazibe merkezine dönüşmesinin mümkün olabileceğine vurgu yaptı.

Demir; Uzun yıllardır İstanbul da ticaret hayatını sürdürdüğünü ve bu süreçte Çin de ticari faaliyetlerde bulunurken ortaklık yaptığı Çakmak Fabrikasını doğduğu topraklara taşıma düşüncesinin geliştiğini ifade etti.

Demir ; O süreçte hep doğduğum ata topraklarımda kendi insanımıza nasıl bir istihdam sağlayabilir ve insanımızı yoksulluk sarmalından NASIL çıkarabilirimin hesaplarını yaptım. Konforlu ve oturmuş bir sistemi farklı bir bölgeye taşımanın risklerinin de farkındaydım ama artık memleketim için bunu göze almam sonucuna da göğüs germem gerektiği kanaatine vardım.

Önceleri Çinli ortağımla birlikte memleketim Doğubayazıt’ta Çakmak Fabrikası kurma hayalleri kurarken karşılaştığımız bürokratik engeller nedeni ile bu işi tek başıma göğüslemem gerektiğinin farkına vardım.

Tabi sürecin pandemi nedeni ile sekteye uğraması da cabası oldu ama yatırımın adını duyan tüm kurumlar gerekli özeni göstererek Doğubayazıt’a bu tesisi kazandırmamızın yolunu açtı.

Bugün cazibe merkezine dönüştürebileceğimize inandığım kentimizde 7000 metrekare alan üzerinde 120 personelle günlük 200 bin çakmak üretimi gerçekleştiren Star Çakmak Fabrikasında hemşerilerimle birlikte mesai yapmanın huzurunu yaşıyorum. Bu yıl hedefimizi 1 yıl içinde üretim gücünü ve çalışan sayısını iki katına çıkarmak olarak belirledik İnşallah bununda müjdesini kısa bir süre sonra sizlerle paylaşacağım. Çalışanlarımızın yüzde 80’ini kadınlar oluşturuyor. Hepsi de çok zeki ve çalışkan. Sağladığımız iş olanağıyla Doğubayazıtlı kadınlar evde oturmak yerine aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar ve bu sayede özgüvenleri artıyor.

Ülkemizin bir çok bölgesinde iş üreten Doğubayazıtlı İş Adamlarımıza da buradan sizlerin aracılığı ile bir çağrıda bulunmak istiyorum. Doğubayazıt artık eski kimliğine kavuşmuş ve yeniden bölgenin cazibe merkezi haline gelmiştir.

Bizlerin gayretleri kentimizi aynı zamanda bir sanayi kenti yapmaya yetecek güçtedir.Bu nedenle farklı bölgelerde istihdam sağlayan hemşerilerimizi de iş alanlarını kentimize kaydırmaya davet ediyorum.,dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bekir gurbuz
Bekir gurbuz - 1 yıl Önce

Yolun açık olsun

Hasan TUĞAY
Hasan TUĞAY - 1 yıl Önce

Taktire şayan işler yapıyorsunuz Allah yolunuzu açık etsin kardeşim başarılar diliyorum.

Abdurahman Öztürk
Abdurahman Öztürk - 1 yıl Önce

Hayati kardeşimizi hep hayaliydi çok şükür hayaline kavuştu Allah işini gücünü Ras getirsin inşAllah

Abdurrezak çakmak
Abdurrezak çakmak - 1 yıl Önce

Tebrik ederim başarıların devamını dilerim.

Ramazan Demir
Ramazan Demir - 1 yıl Önce

Başarıların devamı diler bu yolda Allah daima yardımcınız olsun abi.

İnan Nakuş
İnan Nakuş - 1 yıl Önce

Sen tek başına bir ordisin abi, Allah senln bahtını açık etsin

Melek dursu
Melek dursu - 1 yıl Önce

N

Sağol amca oğlu iki varsin
Sağol amca oğlu iki varsin - 1 yıl Önce

Devamin başrlar dilerim

SIRADAKİ HABER