Dünya İkincisi Olan Ağrılı Antrenörler Milli Takımı Olimpiyatlara Hazırlıyor

Türk Milli Takımını Ağrılı Antrenörlerle Dünya Kupasında gösterdiği başarıyı Olimpiyatlara taşıma yolunda büyük mesafe kat etti.

Dünya İkincisi Olan Ağrılı Antrenörler Milli Takımı Olimpiyatlara Hazırlıyor

Ağrı’nın çocukları milli takımı olimpiyatlara taşıdı.

Türk Milli Takımını Ağrılı Antrenörlerle Dünya Kupasında gösterdiği başarıyı Olimpiyatlara taşıma yolunda büyük mesafe katetti.

Ağrıda Tenis Sporunun hızla ivme kazanan meyvelerini vermeye başladı.

Son yıllarda Ağrı’nın en önemli sporu olarak öne çıkan teniste Fırat Balkis’in idealist tavrı ve özverisi ile bir süre sonra Yurt içinde turnuvalarında kürsüye çıkan sporcular Ağrı’nın ikinci nesil tenis hocaları olarak büyük bir başarıya imza attı.

2010 yılında Fırat Balkis’in öğrencisi olarak tenis sporuna başlayan Habip Kasap,Sertaç Anıl Bayram ve Ali Armağan bir çok ulusal ve uluslar arası turnuvada Türk Milli Takımı adına yarışarak şampiyonluklar kazandıktan sonra bu kez Antrenör olarak Türkiye’nin gururu oldular.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Oklunu derece ile bitirip 3. Kademe antrenörlük belgesine sahip olan Habip Kasap,Sertaç Anıl Bayram ve Ali Armağan sonrasında Tekerlekli Sandalye Tenis Milli Takımını çalıştırmaya başladılar.Yaklaşık 1buçuk yıllık milli takım antrenörlükleri sonrası 7-12 Mayıs 2024 Tarihleri arasında Antalya da Düzenlenen BNP Paribas Dünya Takımlar Şampiyonasında 4 sporcu ile katılarak takım halinde Dünya 2. Oldular.

Ağrılı genç antrenörler Türkiye adını bir ilki gerçekleştirirken 2024 Paris Olimpiyatlarına katılma şansı da yakalayarak büyük bir başarıya imza attılar.

Dün Ağrı’ya dönen Antrenörlerimiz adına açıklama yapan Sertaç Anıl Bayram ;’’ Yaklaşık bir buçuk yıldır tekerlekli sandalye tenis milli takımını çalıştırıyoruz wild kart ile katıldığımız 7-12 Mayıs 2024 Tarihleri arasında Antalya da Düzenlenen BNP paribas dünya takımlar şampiyonasında Quad Kategorisinde tarihte ilk kez dünya ikincisi olduk

Aynı zamanda 2024 Paris Olimpiyat kotasında 3 tane sporcumuz bulunmakta üçünün içinde Ahmet Kaplan 10.sırada yer alarak olimpiyata gitme büyük bir mesafe katetti.. Yine İlk 12 potasında olan 2 sporcumuz Uğur Altınel (16.sıra) ve Ali ataman (15.sıra) ilk 12’ye girmek için önümüzdeki haftalarda İtalya ve Fransa turnuvalarında olimpiyatlar için mücadele edecekler.

Bizlere ve milli takıma desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Türkiye Tenis Federasyonu Milli Takım Baş Antrenörümüz Selahattin Alptekin’e ve bizleri yetiştiren bugünlere getiren Antrenörümüz Fırat Balkis Hocamıza sonsuz teşekkür ediyor, Ülke sporu adına yazdığımız bu tarihi zaferin gururunu yaşıyoruz.Yine gelecek yıl Japonya'da yapılacak olan dünya şampiyonasına katılarak şampiyonluk hedefimize ulaşmayı umut ediyoruz.. Wild Kart ile katıldığımız şampiyonada tüm dünyaya ne kadar istekli azimli başarılı olduğumuzu bir kez daha gösterdik.’’dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Aslan
Ali Aslan - 1 hafta Önce

Fırat Balkis Ağrı’nın gururudur, iyi ki varsın Fırat Hocam

SIRADAKİ HABER