Başkan Aras'tan Kente Estetik Dokunuşlar

Nisan ayında mazbatasını alarak göreve başladıktan sonra kadrosunu oluşturan Hazal Aras Belediye Başkan Yardımcıları Benazir Aydemir Kaya ,Sevda İlboğa ve Osman Kaya ile birlikte sürdürdüğü çalışmalar gözle görülmeye başladı.

Başkan Aras'tan Kente Estetik Dokunuşlar

Gazeteci Çiğdem Doğan bu hafta özel haberini kente estetik dokunuşlarla güzellik katan Ağrı Belediye Başkanı Hazal Aras ile gerçekleştirdi.

İşte Çiğdem Doğan’ın özel haberi.

Ağrı Belediye Başkanı Hazal Aras, seçileli 2 ay olmasına rağmen il geneli yürüttüğü çevre düzenlemeleri ve çevre estetiği ile adeta göz dolduruyor.

Kent merkezinde ara sokak ve caddelere yerleştirilen beton bariyerlerin yerine, ahşaptan yapılan saksılar getiriliyor. Çevreyi güzelleştirmek ve il merkezine estetik kazandırmak için Ağrı Belediyesi’ne bağlı Geri Dönüşüm ve İmalat Atölyesi’nde yapılan ürünleri yerinde inceleye Başkan Aras, kentte çirkin bir görüntü sergileyen beton bariyerlerin kaldırılmasına ve onun yerine ahşap saksıları hayata geçirdiğini söyleyerek, park ve bahçeler için üretim atölyesinde yapılan çöp kutuları, banklar, tahterevalliler, kamelyalar ve ahşap çiçekli saksıları yerinde inceleyerek, kent merkezine yerleştirilmesi talimatını verdi.

Çevre temizliğine de ayrı hassasiyet gösterdiğini söyleyen Başkan Aras, “Şu an belediyemize bağlı üretim atölyemizdeyiz. Bu üretim atölyemiz özellikle park ve bahçeler için imalat yapmakta, daha temiz, daha nezih ve daha estetik bir kent için üretime tam hızla başlamış bulunuyoruz. Özellikle kentte çok çirkin bir görüntü sergileyen beton bariyerlerin kaldırılmasına ve onun yerine ahşap saksılarda çiçekler düşündük ve o planımızı hayata geçirdik. Kentin muhtelif yerlerinde yer alan beton bariyerleri kaldıracağız ve yerine ahşap saksılar yerleştireceğiz” dedi.

“Su ve emlak gelirleri ile bu yıl en az 2 park yapılacak”

Vatandaşa yaptığı çağırı ile su ve emlak faturalarının ödendiğini ve elde edilen gelirle bu yıl 2 park yapacağını söyleyen

Aras, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çevre temizliğine gösterdiğimiz özen ve hassasiyetten kaynaklı kentin yine muhtelif yerlerine konteynırları imal ettik bunları yerleştireceğiz. Yine kadınlar ve çocuklar için özellikle, park projelerimizi gerçekleştirmek için kamelya ve bank üretimine de başladık. Halkımıza küçük bir çağırı yaptık su ve emlak gelirleri için ve çok ciddi bir rağbet gördük. Onlardan elde ettiğimiz gelirle bu yıl en az 2 park yapmayı planlıyoruz. O parklara yerleştireceğimiz kamelya ve bankları da yine bu üretim atölyemizde üreteceğiz. Üretim atölyemizde yaklaşık 2 günde bir, 1 kamelya üretiliyor. Yine yaklaşık günde 3 tane saksı üretebiliyoruz ve 10 tane de çöp kutusu üretebiliyoruz. Bu çalışmaları yaz ayında biraz daha hızlandıracağız çünkü biliyorsunuz Ağrı’da sezon kısa, bu kısa sezona bir çok iş sığdırabilme açısından üretim atölyemizi daha aktif ve daha hızlı çalışır bir noktaya getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2024, 21:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bülent Atabey
Bülent Atabey - 4 hafta Önce

Kültür merkezei olan Ağrı ilinin bu değişime ihtiyacı vardı çevre düzenlenmesi 've sosyal aktivite gençlere çalışma olanağı sağlanacağı ortamın açılacağına inancım tam. gõreve geldiğinizden bu yana çalışmalarınız ekip olarak başarılı zamanla dahada iyi olacak inancndayım başarılar dilerim

Mehmet Aydın karabulut
Mehmet Aydın karabulut - 4 hafta Önce

Reklamları bırakın 2 aydır millet lagim suyu içiyor öncelik barajın arıtma tesisini yapın agrililar da insan gibi şu içsin belediyenin oncelikle görevi halka temiz su sağlamaktır

Vatandaş
Vatandaş @Mehmet Aydın karabulut - 3 hafta Önce

Ama siz 5 yıl boyunca yapılmayan hizmette neredeydiniz hiç onun lafını etmeyin 1 hafta suyun lafı oldu kaf dağı. :)))

SIRADAKİ HABER