Ağrı’nın Otopark Çilesi

Muhammed Balcı yazdı.

Ağrı’nın Otopark Çilesi

Merhaba sevgili halkım

Günümüzde kentsel nüfusun hızla artması,teknolojik gelişmeler sonucu artan araçlar ile birlikte,şehrimizde otopark meselesi her geçen gün daha ciddi bir hal alıyor.

Sürdürülebilirlik kapsamında doğa ve yeşil alanlarımızı korumak adına açık otopark alanlarından ziyade kapalı otopark alanları büyük bir ehemmiyet kazanmıştır.

Ama her zaman ki gibi mahrumiyet şehri olan ilimizde,biz çoğu şeyden eksik kaldığımız gibi bu eksikliğin üzerine bir de otopark sorunu hasıl olmuştur.

Geçmiş dönemlerde temeli atılan ama bir türlü devamı getirilemeyen belediye binasının şu an atıl halde kalmış olması da bu şehrin insanlarının vicdanını sızlatmaktadır.

Benim yetkililere bir önerim var 

Şehrin insanlarına hizmet,hakka hizmettir

Atıl durumda olan belediye binasının alt kısmını mutlak suretle kapalı otoparka çevirin. İnsanların da şehrinde buna ihtiyacı var.

Kış mevsimi bu şehirde hep Çetin geçmiştir.İnsanlar hayatını idame ettirmek adına trafiğe çıkmak zorunda.Bununla birlikte araçlarını bir yere park etmek zorundalar.

Ama görünen o ki,bu kışı vatandaşlar olarak herhangi bir kazaya mahal vermemek adına insan üstü bir çaba göstereceğiz.

Akan bir trafikten bahsetmiyorum. Yanlış anlamayın sakın!

Düşünsenize herhangi bir açık alanda aracımızı park edip gidiyoruz. Yolların buz tutmasından ötürü bir başka vatandaşımızın aracı istenmeyen bir sebepten ötürü,kaygan bir zeminde aracımıza çarpabilir,ciddi hasarlar bırakabilir.

Toplumsal huzurun bozulması adına bir sebep daha!!

Olay sadece trafik ve kapalı otoparktan ibaret değildir.Doğru ve ince düşünülmüş
bir toplumsal mühendislikten bahsediyorum.

Çünkü her şey bir domino etkisine bağlıdır. Bizim görmezden geldiğimiz pek çok konu,bizlerin bir arada huzurlu ve sükunet içinde yaşamamıza olumsuz etkide bulunabilir.

Gelin bu şehir için toplumsal mühendislik adına ince düşünce,empati ve şehre uygun bir şekilde insanların bir arada yaşaması adına pozitif kazanımlara imza atalım.

Otopark yapmaya uygun projelerde ve arsalarda daha fazla otopark yapılıp bölgeye kazandırılabilir.

Gerekli zemin etütleri yapılarak,hatta gerekirse şehrin diğer kurumları ile koordineli çalışarak, zemin üstü yine park ve bahçe olarak değerlendirilebilir ve alt tarafıda kapalı otopark haline getirilebilir.

Özellikle trafik yükünün artacağı,yeni yapılacak olan iş yerleri ve yerleşkelere mutlak suretle kapalı otopark zorunlu hale getirilmeli,aksi taktirde bu tarz herhangi bir yapıya ruhsat izni verilmemelidir.

Bir bakıma şehrimizin doğru ve sağlıklı bir şekilde büyümesinin önünü açmak adına mantıklı bir hamle olacaktır.

Otopark sorunu öyle bir hal aldı ki,nerdeyse gündüz saatlerinde mahalle aralarında bile park edecek alan bulmak çok zor bir hale geldi. Hele bir de çarşı da işiniz varsa!!

Şehrimiz insanları adına yetkililere çağrıda bulunuyorum.

Bu sorunu gözardı etmeyin lütfen!!

Niyet hizmet etmekte gerisi bir şekilde hallolur zaten.

Unutmayın doğru hizmet politikalarıyla,binlerce insanımızın hayatını iyileştirebilirsiniz.

Sosyal devlet,sosyal belediyecilik ruhunu bu şehrin insanları fazlasıyla hak ediyor.

Bizlere düşen şehrin sorunlarını dile getirmek,sizlere de bu sorunlara kulak verip ivedi bir şekilde çözmek düşer..

Talep makamı olan bizleriz,icra makamıda sizlersiniz.

Hadi bakalım. Şehir için kolları sıvamaya şehrin sorunları ile dertlenmeye devam.

Şehrin sorunlarıyla dertlenenlere selam olsun.

Bir sonra ki yazımızda görüşmek ümidiyle..

YORUM EKLE
YORUMLAR
Memleket sevdalısı
Memleket sevdalısı - 4 gün Önce

Otopark artık rant kapısı oldu tıpkı konut sektörü gibi heryerde emlakcı heryerde otoparkcı malı götüren götürene ne soran var ne araştıran var nede devlete 1 kuruş vergi veren sırf ordu evi cıvarında 4 tane otopark var gir çık 30 ila 50 lira arası darphane bile böyle değil daha önce şimdiki sözde orduevi karşısında bulunan belediye binası çok güzel otopark idi hemde parasız ücretsiz şimdi her yer paralı birileri malı iyi göyürüyor

Çağlayan Bilici
Çağlayan Bilici - 4 gün Önce

Bu çileyi bitirmek zor olmasa gerek. Gerekli mercilerle beni görüştürün projelerimi anlatayım.Yeterki şehir düzgün bir hale gelsin. Sizlerden geri dönüş bekliyorum Aket Genç Kalemler

Yusuf Göksugüzel
Yusuf Göksugüzel - 4 gün Önce

Memleketin küçük büyük ayirmaksizin bütün sorunlarına çözüm önerileri sunan bunu dert edinen gençleri tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum

Sibel ORUÇ
Sibel ORUÇ - 4 gün Önce

Değerli fikirleri ile memlekete sahip çıkan herkes bizim için değerlidir. Her yazısında şehri ve bu şehrin insanları düşünen bu ekibe saygılar başarılar

Göksu AKSAK
Göksu AKSAK - 4 gün Önce

Gerçekten şehir için önemsenmesi gereken bir durum en azından trafiğin yoğunluğunu azaltmak için yapılması gerekilen başlıca bir sorun umarım en kısa sürede yetkililer tarafından değerlendirilir bu durum ve çözüme kavuşturmak için harekete geçilir.

SIRADAKİ HABER