Ağrılı gençlerin uyuşturucu ve yasadışı yollara ilgisi artıyor

Kent04'ten Yunus Yıldız'ın özel haberinde Avukat Mehmet Sait Yaman Ağrı'da genç nüfusun suç oranının önemli ölçüde arttığına dikkat çekti.

Ağrılı gençlerin uyuşturucu ve yasadışı yollara ilgisi artıyor

Türkiye İstatistik Kurumu’nun araştırması, Ağrı’da gelecek nesillerimizin uyuşturucuyla beraber organize suç örgütlerinin elinde oyuncak haline geldiğini ortaya koyuyor.

Ağrılı gençlerin gelecek kaygısı artıyor ancak gelecek nesillerimiz arasında illegal hayata olan ilgi de maalesef aynı derecede artıyor. 2023 TUİK verilerine göre, ortalama eğitim süresinin en düşük olduğu il konumunda olan Ağrı’da suça özendiren dizi, film ve şarkılar gençlerimizi ya yasa dışı yollara yada uyuşturucuya teşvik ediyor. 
İstatistik ve araştırmalara da yansıyan bu durum, gelecek nesillerimizin organize suç örgütlerinin elinde oyuncak haline geldiğini ortaya koyuyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin karşı karşıya olduğu illegal hayat tehdidine karşı hazırladığımız haberde, konuya ilişkin verileri ve araştırmaları derledik…
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) verilerine göre 511 bin 238 nüfusa sahip olan Ağrı’da 25 bin 808 kişi ne okuyor ne de çalışıyor. Ağrı’da ki genç nüfusa oranla her 7 gençten birinin kayıp olduğunu ortaya koyan bu veri, 'nereye gidiyor bu gençlik?' sorusunu bir kez daha akıllara getirdi.
Türkiye’nin 13 sınır ilinden biri olmamıza rağmen, ekonomik ve sosyal durumun giderek kötüleşmesi gençlerin gelecek kaygısını batı illeri ve Avrupa’ya yönlendirirken, bu durum illegal hayata ve suça özendiren dizi, film ve şarkılar da yasa dışı yollara teşvik ediyor. 
Yalnızca gençler değil, çocuklar da suça sürüklenme tehdidiyle karşı karşıya ve gelecek nesillerimiz uyuşturucu ve organize suç örgütlerinin elinde oyuncak haline gelmiş durumda. Konuya ilişkin veriler ve araştırmalarla derlediğimiz bilgiler üzerinden hazırladığımız haberde uzun süredir ilimizde mesleğini icra eden, Diyadin ilçe nüfusuna kayıtlı Mehmet Sait Yaman’ın görüşlerine de yer verdik.
“GENÇLER SOSYAL MEDYADA GÖRDÜĞÜ HAYATI YAŞAMAK İSTİYORLAR”
Genç bireylerin neden okumayıp, suça bulaşma meyil halinde olduklarını anlatan Mehmet Sait Yaman,
 “Bunlar kısa yoldan para kazanmak için birçok tehlikeli işin içine giriyorlar. TV’de, sosyal medyada gördükleri lüks hayat tarzını yaşamak istiyorlar. Bunun için de ‘yasadışı’ diye adlandırılan kumar, bahis, hırsızlık, silahlı olaylar gibi yolları deniyorlar. Ülke genelinde olduğu gibi Ağrı’da dagençler arasında uyuşturucunun artmasının önemli nedenlerinde birisi de bu bahsettiğimiz konu. Mafya oluşumlarında bulunmanın ayrıca bir karizma olduğunu düşünen gençlerin kendilerine göre belli motivasyonları da var” ifadelerini kullandı.
“BU PARALARIN İLLÜZYON OLDUĞU ORTADA”
Mehmet Sait Yaman, “Bu şahıslar, tatlı gelen, sıcak gelen bu tehlikeli işlerin içine girince çok da güzel olmadığını anlıyor. Fakat iş işten geçmiş oluyor. Bir de bu illegal, yasadışı yollardan kazanılan paraların da bir illüzyon olduğu ortada. Oradan kazanılan kara paranın aslında bir değeri yok ve zaten onlar da değerini anlamıyorlar. Sonuç olarak suça bulaşan genç nüfusun oranı son yıllarda giderek arttı. Bir avukat olarak da adli vakalardaki artışı görüyoruz. Durum böyleyken de gençlerin adli vakalardaki dosya sayısının artması gayet doğal. Bu konuyla ilgili acil ve kalıcı tedbirler alınmalı ve hem gençlerin hem de ailelerin bilinçlendirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Adem
Adem - 4 ay Önce

Platform kuralım muhtarlar mahallenin siz sorumlularınız

SIRADAKİ HABER