Ağrılı Genç Hem Hayallerini Hem de Parasını İnternet Dolandırıcılarına Kaptırdı

Hayalinde ki aracı internet üzerinden bularak almak isteyen Ağrılı genç hem parasından hem de hayallerinde ki araçtan oldu.Olay yaklaşık bir ay önce Bursa da yaşandı.

Ağrılı Genç Hem Hayallerini Hem de Parasını İnternet Dolandırıcılarına Kaptırdı

Yetkililerin tüm önlem ve uyarılarına rağmen internet üzerinden devam eden dolandırılması hikayesini Kocaeli Gündem Gazetesinden Abbas Çakar Kaleme aldı.

Abbas Çakar’ın haberleştirdiği Ağrılı gencin dolandırılma hikayesi şu şekilde ;

Bütçesine uygun bir otomobil almak amacıyla, internet sitelerini araştıran İsa Şahin, memleketi Ağrı'dan yüzlerce kilometre uzaktaki Bursa'da, bir aracı gözüne kestirdi. Kocaeli'nde ki yakınları Ferdi ve Abdulkadir Durak ile görüşüp, aracı incelemeleri için Bursa'ya gönderdi. Yakınları, aracı görüp ekspertiz yaptırdıktan sonra, fiyatta da anlaşarak 50 Bin TL Kaparo verdi. İşlemleri yapmak ve aracını almak için ertesi günü tekrar Bursa'ya fiden Durak, noterde araç için kalan bedeli ödedikten sonra dolandırıldığını iddia etti.


50 BİN KAPORA VERDİK

Güven kurbanı olduğunu ifade eden Durak, “ 29 Temmuz 2023'te , Yasin lakaplı kişi Marketplace uygulamasında yayınlanan 2020 model araç için kendisi ile irtibata geçtik ve 915 bin TL'ye anlaştık. Daha sonra aracın gerçek sahibinin polis memuru Erdal A. olduğunu öğrendik. Yasin lakaplı kişi bize kuzeni olarak tanıtıldı. Araç sahibi Erdal A.'nın görevde olduğunu ve Bursa'ya gittiğimizde otogardan beni alıp ilgileneceğini söyledi. Otogar'a gittik. Polis memuru erdal gelip bizi aldı. Polis olduğu için kendisine güven duydum. Eşi ve çocukları da yanımızdaydı. Aracı muayene istasyonuna götürüp muayenesini yaptırdık. Ancak, notere yetişemedik . Yasin lakaplı gerçek adının Süleyman Ö. Olduğunu öğrendiğimiz kişi, 50 bin Kaparo atmamı istedi. Polis Erdal ise bana değil kuzenime at dedi. Bende verilen hesap numarasına yolladım. Aracı, bana verdiler. Bir gün sonra satışa araçla gelirsin dediler”


DOLANDIRILDIĞIMIZI ANLADIK

Ertesi gün aracı alması için kendisinden yardım isteyen akrabaları İsa Şahin'in de Ağrı'dan geldiğini, Hem o hem de Abdulkadir Durak ile birlikte Bursa'ya gittiklerini ifade eden Ferdi Durak, “Bursa'da satıcı ile 24.noterde buluştuk. Polis Erdal ile noterde sıranın gelmesini beklerken, İsa şahin ve Abdülkadir durak dışarda cafede oturuyorlardı . Sra bize gelince polis Erdal 2 defa üstüne basa basa parayı kuzenim Yasin lakaplı Süleyman Ö'ye atmamı söyledi. O na göre devir işlemleri gerçekleşecekti. Bu söylediklerimi harfiyen 24. noterde kamera kayıtlarında vardır. Ben Abdülkadir Durak'ı arayarak, parayı atmasını söyledim polis Erdal'ın onayıyla para atıldı ve polis Erdal bana para gelmedi ve Yasin'i tanımıyorum demeye başladı. O zaman dolandırıldığımızı anladık. Bu esnada Yasin telefonunu tamamen kapatmıştı”


DEVLET BÜYÜKLERİME SESLENİYORUM

Olayın hemen akabinde karakola gittiklerini ve Polis memuru olan Erdal ile sürtüşme yaşadıklarını ifade eden Durak, “ Baştan sona yanımıza da olan, parayı istediği hesap numarasına attıran Erdal, hiç bir iddiayı kabul etmedi. Ben ve akrabalarım, ona polis olduğu için güvendik. Onun aracılığıyla ve onayı ile parayı attık. Mağdur olduk. Dolandırıldık. Bu konuda yardım istiyoruz. Her şey elimizde, dekontlar, eksper raporu ve Yasin isimli Süleyman Ö.'ye gönderdiğimiz para, ayrıca gönderdiğimiz parayı Ömer O. isimli kişi ile bölüşmüşler. Bu kişilerin bulunup yakalanmasını istiyorum. Ben mağdurum bu işin peşini bırakmayacağım devletin adaletine güveniyorum. başkaları da yanmadan lütfen bu iş hızlansın. buradan devlet büyüklerime sesleniyorum milletimizin halkınızın bu şekilde sömürülmesine lütfen izin vermeyin yardım edin.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hickimse
Hickimse - 13 ay Önce

Arabayı bildiğin tanıdığın kişilerden al kardeş.

SIRADAKİ HABER