Ağrı’da Tekstil Yatırımları Heyecanlandırdı

Ağrı'da uzun bir süre sessizliğe bürünen tekstil kent yatırımları canlanmaya başladı.

Ağrı’da Tekstil Yatırımları Heyecanlandırdı

Ağrı eski Valisi Süleyman Elban tarafından başlatılan Tekstil Kent Projesi 2019 yerel seçimleri sürecinde Ağrı eski Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın girişimleri ile hız kazanarak kent için umut olmuştu.

Ağrı Merkezde 10 bin istihdamın amaçlandığı tekstil kent projesi daha sonra ilçelerinde istihdam için rağbet ettiği bir yatırım olarak kabul görmüş sendikal çalışmaların işverenler tarafından tehdit olarak görülmesi ve önceki dönem Ağrı Valisi Osman Varol’un farklı projelere yönlenmesi nedeni ile proje akamete uğramıştı.

Ağrı Valisi Mustafa Koç önceki gün 2 farklı tekstil firması ile imzaladıkları sözleşmeleri Ağrı Valiliine ait sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Ağrı Valiliği sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda Türkiyenin en genç 3. Nüfusuna sahip kentte özellikle kadınların istihdamında büyük rol oynayan yatırımın iki illçede hayata geçirileceği duyuruldu.

Valilik sayfasında paylaşılan bilgilere göre Doğubayazıt’ta faaliyet göstermek üzere Canaletto Tekstil yetkilisi Mehmet Eraslan ile sözleşme imzalanırken yine bu yatırımın taşındığı ikinci ilçede Tutak oldu.

Tutak’ta da minumum 50 maksimum 200 kişinin iş başı yapacağı tekstil firması Vizyon Park Tekstil yetkilisi Nuri Buğa ile sözleşmeler imzalanarak yer teslimleri yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER