Ağrı Paris mı?

Muhammed Balcı yazdı Ağrı,Paris mı?

Ağrı Paris mı?
Ağrı, Paris mi?

Sevgili Ağrı Halkı,köşe yazarlığı serüvenime başlamış olduğum bu yolculukta ilk yazımı sizlerle paylaşmanın gururunu yaşıyorum.
Bilmenizi isterim ki,şehrimizde eksik gördüğüm durumları tenkit etmeye,doğru yapılan işleri sizlere aktarma noktasında elimden geleni yapacağıma söz veriyorum.

Malumunuz üzere ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum,enflasyon,hayat pahalılığı ve maliyet artışı gibi bizleri yakından ilgilendiren,hayatımızı doğrudan etkileyen durumlar toplumu derinden sarsan bir deprem etkisi yaratmış durumunda.

İnsanların bu süreç içerisinde haklı olarak ekonomik yaşamlarını sürdürebilmesi ve varolan enflasyon karşısında parasının erimemesi adına vermiş olduğu çaba haklı gerekçeler olarak karşımıza çıkmakta.

Şimdi sizlere geçen tanık olduğum bir durumu anlatmak istiyorum.
Yakın arkadaş çevremden biri elinde ki para değerini yitirmemesi adına Ağrı’da yatırım yapmak istiyordu.Kurmuş olduğu iletişim sonucunda,bir daire almaya karar verdi.Hemen daireyi yapan müteahhit’i aradı ve konuşmaya başladı. Konuşma çok uzun sürmeden telefonu kapadı ve söylenmeye başladı.
Ne oldu? Diye sorduğumda verdiği cevap çok iç acıtıcı ve manidardı.

Abi burası Paris mi!! Diye söylenip durdu.

Daireyi yapan müteahhit kendisinden kutu gibi bir daire için 3 milyon fiyat istemiş. Doğrusu bu durum karşısında ben de içerledim ve üzüldüm.

Napacaksın diye sorduğumda,hemen İzmir’de ki akrabalarını aradı ve 3 milyonluk bir yatırım yapmak istediğini söyledi. Gerçekten almış olduğu yere bakıyorum da,Ağrı’da bu almış olduğu yeri heralde 10 milyona alamazdı diye geçirdim içimden.

Bunun gibi sayısız örneklere şahit oldum ve olmaya devam ediyorum. En önemli durum ise şehirde ki paranın,şehir içinde kalmaması ve il dışına çıkması. Belki şu an kimse farkında değil ama piyasada ki para bu hızla il dışında ki yerlere yatırım olarak gitmeye devam ettiği takdirde,iç piyasamız gitgide daha kötü duruma gelecek.

Araç pazarında araç satılmıyor,evler fahiş fiyatta,yapan insanların elinde patlamak üzere.
Ağrı’da bir daire fiyatına İstanbulda,İzmir’de,Antalya’da çok daha güzel yerler alınabiliyor ve geleceğe yatırım yapılabiliyorken,bu insanlar neden Ağrıda parasını tutsun diye düşünüyorum,ve onlara hak vermiyor değilim.

Şimdi ben de Ağrılılar adına sormak istiyorum,Ağrı Paris mi?

Bir sonra ki yazımızda görüşmek dileğiyle..
YORUM EKLE
YORUMLAR
TEFOO
TEFOO - 1 hafta Önce

TÜRKİYENİN EN FAKİR İLİ AĞRI AMA KİRA VE KONUT BAKIMINDA 7. SIRADA NİYE PİYASAYA KENDİNİZ BİLMEZ 3 -5 TANE EMLAKÇI GİRDİ FİTAYLARI YÜKSELTTİ O YÜZDEN GÖÇ BAŞINI ALDI GİTTİ KİMSE KALMADI AĞRIDA

Kardeş
Kardeş - 1 hafta Önce

Bak kardeşim, demir beton işçilik fiyatları batıya göre Ağrı'da daha pahalı, dağ başına bile daire yapsan metrekare fiyatı 600 dolardan aşağı değil, buna arsa fiyatı dahil değildir, ha siz ucuza mal edemiyorsunuz derse birisi ya bilmiyor ya da battak adayı ki onlarca işe başlayıp bitirmeyen örnek var. Maalesef üretim maliyetleri çok artmıştır, aynı Demir çimento işçilik ile batıda yaptığın daireyi 3 katına satıyorsunuz, burada maliyet fiyatı bile pahalı geliyor

Agri04
Agri04 - 1 hafta Önce

Sonunda birisi doğru düzgün bir şey yazdı

Hüsamettin Karabıyık
Hüsamettin Karabıyık - 1 hafta Önce

AĞRI ilinde ki Letgo ilanlarında bile durum anlattığınız gibi... Sıfırı 10.000 TL. olan ürünün 5 yıllık kullanıcısı 9.000 T.L. istiyor yeminle..

Musuloğlu
Musuloğlu - 4 gün Önce

Değerli arkadaşım yazı hayatına böyle önemli bir konuya değindiğin için teşekkür ederim. Basarılarılarının devamını dilerim

SIRADAKİ HABER