Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğüne Prof Dr.İlhami Gülçin Atandı.

Uzun zamandır beklenen A.İÇ. Üniversitesinin yeni rektörü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aldığı 2025/119 sayılı kararla Prof Dr. İlhami Gülçin oldu.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi  Rektörlüğüne Prof Dr.İlhami Gülçin Atandı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan 2025/119 sayılı karar 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13. Maddesi 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2., 3. V e7. Maddeleri gereğince 9 Nisan 2025 tarihi itibari ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.İlhami Gülçin atandı.

A.İ.Ç.Ü Rektörü Prof Dr. İlhami Gülçin Kimdir ;

1975 yılında Ağrı’da dünyaya gelen İlhami Gülçin,Prof. Dr. İlhami Gülçin ortaokul ve lise tahsilini Van Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nden 1993 yılında derece ile mezun oldu.

İlhami GÜLÇİN, 1997 yılında Atatürk Üniversitesi, Fen Fakültesi, Kimya Bölümü’ne Araştırma Görevlisi olarak atandı ve aynı üniversitesinin Fen Bilimleri Enstitüsü Biyokimya Bilim dalında 2002 yılında doktorasını tamamladı. Aynı yıl Yrd.Doç.Dr.’luk kadrosuna atandı, akabinde ise 2007 yılında doçent ve 2012 yılında ise profesör unvanlarını aldı.

Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi, Kimya Bölümü bünyesinde enzim saflaştırma, enzim inhibisyonu ve antioksidan konularında öncü ve etkili araştırmalar gerçekleştirdi. Özellikle son zamanlarda bazı yaygın metabolik hastalıklar ile ilintili enzimler üzerinde inhibitör seçimi, sentezi ve dizaynı konularında önemli araştırmalar yaptı. Bu çalışmalar 520 adet SCI kapsamında dergide yayınlandı ve yine SCI kapsamında 40.000’den fazla atıf aldı. Prof. Dr. İlhami GÜLÇİN’in h-faktörü WOS’ta 115 ve Scopus’ta ise 117’dir. 25 tanesi doktora olmak üzere 50’ye yakın lisans üstü öğrencisine danışmanlık yapmıştır. 50’den fazları farklı kurumlar tarafından desteklenen projede yürütücü veya araştırmacı olarak görev aldı.

Birçok ulusal ve uluslararası kongre de 300 civarında tebliğ sundu, 10 uluslararası kongreye çağrılı konuşması olarak katıldı. Başta “Bioorganic Chemistry”, “Turkish Journal of Chemistry” ve “Journal of Phrmaceutical Analysis” gibi birçok derginin editoryal kurulunda görev aldı. SCI kapsamındaki 260 dergide de düzenli olarak hakemlik yapmaktadır. Prof. Dr. İlhami GÜLÇİN, 2012’de Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)’ne Asosiye Üyesi ve 2020’de ise Asli Üyesi olarak seçildi.

Atatürk Üniversitesi Bilimsel Teşvik Ödüllendirme Programları kapsamında 2009-2023 tarihleri arasında düzenli olarak aldığı birincilik ve ikincilik ödüllerinin yanı sıra 16 ve 26 Aralık 2023 tarihlerinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’nın katılımı ve himayelerinde verilen “İlim Yayma Vakfı” nın “Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri Ödülü” ile TÜBİTAK Bilim Ödülü” nü aldı. 26 Şubat 2024 tarihinde ise Iran Cumhurbaşkanı İbrahi Reisi’nın katılım ve himayelerinde verilen “37th Khwarizmi International Awards (KIA)” ödülünü aldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2025, 02:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zeki Batmaz
Zeki Batmaz - 3 gün Önce

Yeni rektörümüzü bekleyen çok zor ve önemli görevler bulunmaktadır. Dört dönemdir sömürge mantığı ile idare edilen, dışarıdan ithal elemanlarla yedek parça eklenerek çalıştırılan kapağı atmış motora benzeyen bir üniversitemiz var ne yazik. Üniversite yerine yaşlı bakım merkezi diye adlandırılan üniversitemizde 100 yakın yaşı 70 işi bitmiş, derse girmez makale yazmaz, yürüme ve konuşma sıkıntısı çeken, şekeri ce tansiyonu yüzünden belli olan ön ve arka tamposu çökmüş hoca var. Ağrı'daki üniversite lojmanı tatil evi gibi kullanıp Ağrıya gunlerce, haftalarca, aylarca uğramayan vatansever hocalar var. Referansı kuvvetli olup talimat üzere geldiğinden rektörden izin istemeye tenezzül etmeden bakan gibi yurt yurt gezen araştırma görevlileri var. Yakın ve uzak illerde ev kiralayıp bütün malzemelerini dışarıda tedarik eden, Ağrı ilinde kurulan bir üniversiteden alışveriş bekleyen esnafa bir ekmek, bir yumurta, bir cif terlik katkısını vermeyen yüzlerce memur amir hocası var üniversitemizin. Yapılan atamalarda 200'de ancak bir ağrılı lisans, yüksek lisans, doktora yapmış gence imkan sağlayan, ama hoca olarak ithal edildikten sonra karısini, abisini, yengesini, baldızını, bacanağıni getirip üniversiteye öğretim elemanı diye yerlestiren güçlü aile mensubu kümeler var. Patnosta, Eleşkirtte, Doğubayazıtta boş boş çürüyen binalar, kampüsler, lojmanlar var. İlçelerde müdür olup kuruma hiç uğraşmayıp uzaktan imza kartıyla idarecilik yapan.mudurler.var.
Yeni rektöre çok iş düşüyor, ama başarılı olacağına inanıyoruz.

Agrimiz için ve doktora mezunu olup yıllardır kadro bekleyen Ağrılı genç akademisyenler için hayırlı olsun.

Bülent
Bülent - 3 gün Önce

Çok şükür sonunda ,Ağrıya Erzurum lu olmayan bir rektör atandı . umarım ağrı üniversitesi adını iyi yerlere yazdırır

Şemo
Şemo - 2 gün Önce

Hayırlı olsun artık nurcularında bir üniversitesi oldu. Çok güzel bir haber

Hasan yılmaz
Hasan yılmaz - 2 gün Önce

Hayırlısı olsun ilimize, umarım Eleşkirt te açılan ve neredeyse kapanacak olan ziraat mühendisliği bölümünü merkeze taşıyarak işlevsel hale getirir.

Ali Gel
Ali Gel - 2 gün Önce

Haberde sayısal bilgilerde bir yanlışlık var.1975te doğan biri 1997 üniversiteyi bitirirse 18 yaşinda üniversite mezunu nasıl olabiliyor.O zaman bu kişi yaklasik 3 yaşinda ilkokula başlamis olacak.Bilgileri düzeltin bence

Mahmut
Mahmut - 3 gün Önce

Tam da beklenen aday. Hayırlı olsun.

Seküler Müslüman
Seküler Müslüman - 2 gün Önce

Bencede şükür!Abdulhalik gidecekya!Aslında gelip teneke çalmak lazım...Neyse Buradaki kampuste gordumde mazlumların hakkını nasıl vereceksin diyim...
Not:Ağrılı rektorunuz oldu.Erzurumlularla uğraşmayı bırakın artık!

SIRADAKİ HABER