Ağrı'da Husumetli Aileler Başkan Aras'ın Girişimleri ile Barıştırıldı

Ağrı Belediye Başkanı Hazal Aras ve Yardımcısı Mehmet Akkuş iki aile arasındaki husumeti barışla sonuçlandırdı

Ağrı'da Husumetli Aileler Başkan Aras'ın Girişimleri ile Barıştırıldı

Ağrı Belediyesi Başkanı Hazal Aras ve Belediye Başkan Yardımcısı Memet Akkuş Ağrı Merkeze bağlı Yakınca köyünde iki aile arasında bulunan husumeti barışla sonuçlandırdı.

Karaoğlan ve Cengiz aileleri arasında yaşanan anlaşmazlığın tatsız sonuçlara sebebiyet vermemesi adına Ağrı Belediye Başkanı Hazal Aras ve Belediye Başkan Yardımcısı Memet Akkuş kent merkezine bağlı Yakınca Köyüne giderek iki ailenin büyükleri ile ayrı ayrı bir araya gelip barış yapılması adına girişimlerde bulundu. Karaoğlan ve Cengiz ailesine bağlı fertlerde sağduyu ile yaklaşarak barış yapılması adına öncülük eden Hazal Aras ve Memet Akkuş’a teşekkür etti.

Yapılan barış ile ilgili konuşan Ağrı BelediyE Başkanı Hazal Aras: “Öncelikle barışa yakın mesafelerinden ötürü iki aile fertlerine teşekkür ederim. Bizler barış, sevgi ve huzur içerisinde yaşamak isteyen toplumuz ve toplum içerisinde bazen fikir ayrılıklarıda, ters düşmelerde olabilir. Bunu barışla taçlandırmak, onurlu bir tutumdur. İki aile fertleri de önceliğini kavgadan, tartışmadan uzak olacak şekilde barıştan yana kullandı. Bizlerde bu barış programında şahitlik ettik. Biliyoruz ki, bu kenti barış kurtaracak, sevgi ve hoşgörü kurtaracak. Barış olayında katkımız olduysa ne mutlu bizlere. Amacımız bu kentteki küskünleri, kavgaları sonlandırmak. Kentimizde, ilçelerimizde, köylerimizde husumetlerin sona ermesi noktasında gücümüzü, yetkimizi sonuna kadar kullanmamız lazım. İnşallah teker teker bölgemizdeki husumetler son bulur.” dedi.

Barış, huzurlu bir yaşamın temel felsefesidir diyen Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı Memet Akkuş ise; “Karaoğlan ve Cengiz aileleri arasında yanlış anlaşılmalardan ötürü bir husumet doğmuş, aile büyükleri de takdirlerini barıştan yana kullanmış. Bu kent hepimizin, ayrımız gayrimiz yok. Barış programına şahitlik ettiğimiz için mutluyuz. Bizler barışın elçisi olarak tüm kavgaların, tartışmaların önünde set olacağız. Herkes birbiri ile akraba, eş-dost, yanlış anlaşılmalara izin vermeyelim. Ağrımızda tüm husumetlerin barışla sonuçlanması için mücadele edip elimizden geleni yapacağız. Belediyecilik hizmetimizin yanı sıra bizler bu şehre hak ettiği barışı ve huzuru getirmek için durmadan çalışacağız. Bu kin, bu anlamsız husumet insanlığımızı, kardeşliğimizi esir alıyor. İyi tarafından bakalım, inşallah bundan sonraki husumetlere de vesile olsun. Bu husumeti bitirenlerden ve sebep olanlardan Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

Düzenlenen programda, iki aile fertleri karşılıklı selamlaşıp tokalaşarak barıştılar.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 2 ay Önce

Allah razı olsun çok güzel bir duygu hepsi kardeş küslük düşmanlık yakışmaz sebeplik yapanlarda sağolsun

SIRADAKİ HABER