Ağrı'da 18 Memur Görevden ihraç Edildi,8'i Tutuklandı

Ağrı'da sürdürülen soruşturma kapsamında 18 kişi kamu görevinden ihraç edilirken 8 kişide tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ağrı'da 18 Memur Görevden ihraç Edildi,8'i Tutuklandı

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi Gürbulak Gümrük Müdürlüğü çalışanı 18 memur kamu görevinden men edilerek ihraç edilirken 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgilere göre bir süre önce yurt dışından ( İran) giriş yapan yolcuların beraberinde getirdiği ve limit aşımı ihlali nedeni ile el konulan malzemeler nedeni ile bir soruşturma başlatılmış ve bu soruşturma kapsamında 111’i gümrük memuru olmak üzere 117 kişi hakkında zimmet suçlaması ile soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma sürecinde müfettişler tarafından 16 memur el konulan sigaraları kantin ve gümrük ticaret işletmelerinde satığı iddiasıyla  açığa alınmış akabinde Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu çerçevesinde 38 memurda devlet memurluğundan çıkarılmak üzere Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Disiplin Kurulu kararlarınca 18 memur görevden ihraç edilmişti.

Devam eden soruşturmalar sonucunda göz altına alınan 35 Gümrük Memurundan 10’u tutuklanmak üzere adliyeye sevk edildi.

Gerçekleşen mahkeme sonucunda Gürbulak Gümrük Müdürlüğü çalışanı 18 memur kamu görevinden men edilerek ihraç edilirken 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER