Ağrı Belediyesinden Tarihi Karar

Ağrı Belediye Meclisi Temmuz Ayı olağan toplantısını gerçekleştirmek üzere Ağrı Belediye Başkanı Hazal Aras Başkanlığında toplandı.

Ağrı Belediyesinden Tarihi Karar

Ağrı Belediye Meclisi Ucube Battı Çıktıyı Kapatmak için Toplandı
Ağrı Belediye Meclisi Temmuz Ayı olağan toplantısını  gerçekleştirmek üzere Ağrı Belediye Başkanı Hazal Aras Başkanlığında toplandı.
Müzakere edilecek başlıkların okunduğu toplantının ana gündem maddesi açıldığı günden beri vatandaşların şikayetçi olduğu Ağrı merkez dörtyol’da bulunan battı çıktının ( alt geçit) kapatılması oldu.
Yerel seçimler öncesi belediye başkanı olması halinde Ağrılıların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen battı çıktıyı kapatacağının sözünü veren Ağrı Belediye Başkanı Hazal Aras mecliste gündeme gelen  üyelerinin de kapatma talebi aleyhine oy kulşandoğı karar sonrası yaptığı açıklamada ;Halkımıza söz verdiğimiz üzere bugün gerçekleştirdiğimiz Temmuz Ayı meclis toplantısında kentin merkezinde ucube bir hal alan battı çıktının kapatılması gündeme gelmiş ve meclis çoğunluğunun sağlanması ile kapatılmasının karayollarına teklif edilmesi yönünde bir karar alınmıştır.
Öncelikle bu kararın altında imzası bulunan ,kentin yaşam konforunu olumsuz yönde etkileyen bu yapının ortadan kaldırılması için teklifimize destek veren tüm meclis üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Kayyum Belediye Başkanı döneminde hiçbir statik incelemeye tabi tutulmadan ben yaptım oldu mantığı ile büyük meblağlar ödenerek yapılan ve kentin gerçekliği ile uyuşmayan bu yapıya dair vatandaşlarımızın ve bölge esnaflarının şikayetlerini de göz önüne alarak aldığımız bu kararın hayat geçmesi durumunda kent içi trafik ulaşımını olumsuz yönde etkilediği, bölge esnafların ticari hayatının olumsuz yönde etkilendiği buna mukabil trafik akışında zorluk yaşandığı ve acil ulaşım hallerinde ( ambulans, itfaiye vb. ) ulaşım zorluğunun yaşandığı yine çetin geçen kış mevsimi koşulları göz önünde alındığın da trafiğin akış seyrini olumsuz yönde etkilediği tespit edilmiş ve bu düzenleme ile trafiğin normale döneceği ve yurttaşlarımızın bu çalışma ile maksimum seviyede bir konfora kavuşacağını ifade ederek belediye meclisimizin aldığı kararın Ağrımıza  hayırlı olmasını diliyor bu kenti birlikte yönetme kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğimizi belirterek saygılarımı sunuyorum,dedi.

Ağrı Belediyesi Belediye meclisinde alınan kararın uygulamaya sokulması için Karayolları Genel Müdürlüğünede resmi yazıyla kararın bir örneğini gönderdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2024, 18:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail Aydın
İsmail Aydın - 3 gün Önce

Yerinde bir karar, Tebrik eder başarılar diliyorum.

Vezir Eyüpoğlu
Vezir Eyüpoğlu - 3 gün Önce

Şehrin gözeleşmesi için ne gerekiyorsa yap
Başkanim şehrimiz en güzel şeye layik

Gerçwklwr
Gerçwklwr - 2 gün Önce

Allah o ucubeyi ne olduğu belli olmayan saçma sapan trafiği alt üst eden sözde alt geçidi yapandan sorsun inşAllah

ADEM
ADEM - 3 gün Önce

YAPMAK AYRI MALİYET YIKMAK AYRI MALİYET HEP BİRİLERİ ZENGİN OLUYOR

Ağrılı
Ağrılı - 2 gün Önce

Bence kapatmak yerine yan taraflardaki işyerleri istimlak edilip yol genişletilmeli. Yıkım çözüm değil.

Aydın 04
Aydın 04 - 3 gün Önce

Senin gücün yetmez orayı kapatmaya hayırdır yapmayamı geldin bozmayamı gerçi birşey den anladığın yok fasa fiso

SIRADAKİ HABER