Ağrı Belediye Başkanı Hazal Aras Ruhsatsız İş Yerlerini Uyardı

Hazal Aras’ın Belediye Başkanlığına gelmesi ile birlikte yaşanan görev değişimleri sonrası bugün kadın ağırlıklı zabıta ekipleri denetime çıktı

Ağrı Belediye Başkanı Hazal Aras Ruhsatsız İş Yerlerini Uyardı

Ağrı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezinde bulunan market, kasap ve fırınlarda; fiyat, son kullanma tarihi, gramaj ve sağlığa uygunluk (hijyen) denetimi yapıldı.

Ağrı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, haksız fiyat artışının önüne geçmek ve yurttaşların mağdur olmasını engellemek için denetimlerine devam ediyor. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında kent merkezinde bulunan market, fırın ve kasaplarda denetim gerçekleştirildi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından marketlerde temel gıda ürünleri başta olmak üzere sebze, meyve ve temizlik malzemelerinin fiyatları kontrol edildi. Tüm reyonları gezen ekipler, ürünlerin son kullanma tarihlerini tek tek inceledi. Denetim sırasında genel temizlik yönünden de incelemede bulunan zabıta ekipleri ürünlerde gramaj ve raf-kasa fiyat karşılaştırması yaptı. Gerçekleştirilen denetimde tespit edilen usulsüzlüklerde, ceza tespit tutanağı tutuldu. Ekipler tarafından işyerlerinde genel hijyen denetimi yapılarak, ekmek gramajı kontrol edildi. Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Halkın sağlığı ve tüketici haklarının korunması amacıyla yapılan denetimler aralıksız olarak devam edecek.” denildi.

Denetimlerle ilgili konuşan Ağrı Belediye Başkanı Hazal Aras;

Usulsüz fiyat artışları uygulayarak haksız kazanç elde etme yönündeki teşebbüslerin ve yurttaşlarımızın hak gaspına uğramasının önüne geçmek amacıyla verdiğimiz mücadeleyi aksatmıyor, zabıta ekiplerimizin ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde yürüttüğü çalışmalarla kasa ve reyon arasındaki fiyat farkları, etiket, ruhsat, hijyen, genel tertip ve düzen, işgal, işyeri önü çevre kirliliği hususlarında denetimlerimizi yapıyoruz,dedi.

Hazal Aras ‘’ayrıca yapılan denetimlerde iş yeri açma ruhsatı bulunmayan yeni işletmelerde ruhsat almaları gerektiği yönünde uyarılarımızı yapıyor. İşyeri Ruhsatı olmadan çalışmalarını sürdüren işletme sahiplerine de izinsiz faaliyet gösterdikleri için cezai işlem uygulandığına da vurgu yaptı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER